Start to bake

Officiële benaming: Koken - Bakken

Niets heerlijkers dan de geur van ovenvers gebak! We beginnen met het afwegen van de verschillende ingrediënten, daarna leren we verschillende soorten degen bereiden, die we meteen afwerken tot een eenvoudig koekje, klein gebak of een taart.

Thema’s

  •  eenvoudige en verfijnde broodsoorten
  • koffiekoeken en kleine broodjes
  • zoet en hartig gebak


Bereidingen
Zoet 

  • advocaat
  • truffels, parfait van witte en bruine chocolade, koffiebavarois, chocolademousse
  • biscuit, kaastaart op basis van zanddeeg met krieken, soezen, tompoes, rolbiscuit met boterroom, Sint-Honorétaart, citroentaart, sachertaart, truffeltaart, fruittaart op basis van vlaaiendeeg
  • kattentongen, eierkoeken, spiegeltjes, bokkenpootjes
  • Normandische flensjes

Hartig 

  • aperitiefhapjes op basis van bladerdeeg, waaronder croissantjes met kaas, ansjovis en zongedroogde tomaten
  • aperitiefhapjes bereid met filodeeg zoals driehoekjes met zoetwatergarnalen en rolletjes met noten en champignons
  • pizza
  • quiche met Deense blauwe en peren
  • warme kaastaart
  • spekbroodjes

Brooddegen en gerezen bladerdeeg

  • eenvoudige gistdeeg waaronder wit brood en bruin brooddeeg oa bierbrood
  • zachte luxebrooddegen groot en klein oa suikerbrood, kerststol, vlechtbrood, chocoladebroodje

Deze cursus is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus start to cook, start to cook de seizoenen rond, of koken voor mensen met een beperking;
  • of in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Start to bake

11 september 2024 - 29 januari 2025

Online inschrijven vanaf di 21 mei 09:00

  • Woensdagavond
€ 135
excl. € 234,00 kosten

Online inschrijven vanaf di 21 mei 24 09:00

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper