Klachtenbehandeling

Ga eerst in dialoog!

Heb je een opmerking over de les? Een goed gesprek met je lesgever is vaak de snelste oplossing.

Heb je een opmerking over de infrastructuur, de organisatie of andere praktische zaken? Onze secretariaatsmedewerkers en locatieverantwoordelijken gaan graag met jou in dialoog om een oplossing te vinden.

Als er geen oplossing uit de bus komt, kan je het klachtenformulier invullen dat je hier kan downloaden.
 

Bij wie komt jouw klacht terecht?

Jouw klacht komt terecht bij onze ombudsdienst. Deze dienst zorgt voor onafhankelijke bemiddeling bij een geschil tussen een cursist en een lesgever of de de instelling. De ombudsdienst verzekert discretie en zal niets ondernemen zonder je toestemming. De ombudsdienst probeert een oplossing te vinden voor het probleem, rekening houdend met de belangen van alle betrokken partijen.
 

Hoe kan je een klacht indienen?

Je kan een klacht indienen via een van de volgende manieren:

  • Je mailt het ingevulde klachtenformulier naar ombudsdienst@kisp.be.
  • Je stuurt het ingevulde klachtenformulier naar Volwassenenonderwijs Kisp, t.a.v. de ombudsdienst, Holstraat 92, 9000 Gent.
  • Je maakt per e-mail een afspraak met de ombudsdienst (ombudsdienst@kisp.be) om jouw klacht toe te lichten.  


Welke klachten behandelen we niet?

  • klachten die niet tot de bevoegdheid van ons centrum behoren;
  • klachten die al eerder volgens de klachtenprocedure behandeld werden;
  • klachten waarbij je anoniem wilt blijven;
  • klachten waarbij je geen persoonlijk belang kunt aantonen;
  • klachten waarbij de feiten zich meer dan één jaar voor het indienen van de klacht hebben voorgedaan;
  • klachten die duidelijk ongegrond zijn;
  • klachten over feiten die het voorwerp uitmaken van een gerechtelijke procedure of waarover de georganiseerde administratieve beroepsmogelijkheden nog niet werden aangewend.
  • klachten over evaluaties (zie centrumreglement
     

Hoelang duurt de behandeling van je klacht?

Binnen een termijn van 10 werkdagen bevestigen we de ontvangst van je klacht. (Deze termijn wordt opgeschort tijdens de wettelijke vakantieperiodes.) Als de klacht ontvankelijk is, zal de ombudsdienst de klacht onderzoeken. Als de klacht niet ontvankelijk is, informeert de ombudsdienst je hierover.

Na de ontvangstbevestiging proberen we je binnen de 45 dagen een resultaat van het onderzoek voor te leggen. (Ook deze termijn wordt opgeschort tijdens de wettelijke vakantieperiodes.)


Wat kan ik doen als ik na de behandeling van mijn klacht nog niet tevreden ben?

Als je na de behandeling van jouw klacht ontevreden bent over het voorgestelde antwoord, dan kan je je klacht aan de afdeling Hoger en Volwassenenonderwijs van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming voorleggen via volwassenenonderwijs@vlaanderen.be.

Indien je online inschreef voor de cursus kan je ook beroep doen op het Online Dispute Resolution (ODR) platform van de Europese Commisie. Dit platform heeft als doel om geschillen over onlineaankopen te beslechten zonder naar de rechter te moeten stappen.