Zoet en hartig

Officiële benaming: Koken - Bakken

Iedereen kan bakken! We leren verschillende soorten degen bereiden en afwerken tot een eenvoudig koekje, klein gebak of - waarom niet - echte taarten. We maken ook werk van de versiering, traditioneel of trendy, zodat je je gasten kan verrassen met spectaculair home made gebak!

 

Thema’s

  • eenvoudige en verfijnde broodsoorten
  • koffiekoeken en kleine broodjes
  • zoet en hartig gebak


Bereidingen

Zoet

  • appelcake, -strudel, -bollen
  • havermoutkoekjes
  • pralines Ben Hur, misérable, speculaasmousse
  • bavarois met passievruchten, oliebollen
  • carré confituur, flantaart, zwaantjes

Zout

  • brood (grof brood, rozijnenbrood, speltbrood, Turks brood)
  • focaccia, ovenkoeken
  • loempia’s en quiches

Deze module is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus start to cook, start to cook de seizoenen rond, snelle en eenvoudige gerechten, koken op kot of koken voor mensen met een beperking of;
  • in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper