Proef de mediterrane keuken

Officiële benaming: Koken - Trendy koken

Een culinaire reis doorheen mediterrane landen! We laten een paar lekkere klassiekers maar ook minder bekende, kleurrijke gerechten uit deze landen de revue passeren. Naast het gebruik van typische smaakmakers en kruiden, besteden we ook veel aandacht aan verschillende kooktechnieken.

Thema's

  • Hartige aperitiefhapjes en snacks zoals tapas, mezze, briouats, falafel en groentedipsauzen.
  • Uitheemse soepen zoals harira, vis- en groentesoepen.
  • Specifieke bereidingswijzen en kooktechnieken conform het land van herkomst: grillade, tajines ...
  • Lokale ingrediënten, kruiden en smaakmakers.
  • Ruim aanbod van rijst, granen, noten en zaden.
  • Verse pasta maken en verwerken.
  • Typische stoofpotjes met pit.
  • Specifieke degen zoals filodeeg, brick ...

Deze cursus is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus start to cook, start to cook de seizoenen rond, of koken voor mensen met een beperking;
  • of in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper