La cucina Italiana

Officiële benaming: Koken - Trendy koken

La bella Italiana, niet voor niets wereldberoemd om zijn uitmuntende keuken. Wie gaat er niet watertanden van de heerlijke geuren van basilicum, oregano of versgebakken pizza? Vanaf nu hoef je geen verre reis meer te maken, wij brengen de Italiaanse keuken naar je toe!

We bieden deze cursus aan in het voorjaar en in het najaar, telkens met verschillende menu's en seizoensgebonden ingredienten. Aarzel dus niet om je voor beide cursussen in te schrijven!

 We verkennen de gastronomie en lokale producten van regio's zoals Sicilië, Sardinië, Abruzzo, Molise en nog enkele andere zuidelijke regio's.

Thema’s cursus najaar (start in september)

  • Italiaanse broden zoals ciabatta, focaccia of grissini als bijgerecht
  • Antipasti waaronder bruschetta’s en pesto’s
  • Pastagerechten met o.a. tortellini, ravioli, canneloni, penne, linguine, …
  • Vitello tonato
  • Risotto
  • Pizza’s
  • Carpaccio
  • Aardappelgnocchi
  • Frittata
  • Saltimbocca
  • Minestrone
  • Ossobucco
     

Thema's cursus voorjaar (start in februari)

  • Koude dranken zoals prosecco
  • Antipasti: crostini, bruschette, caponata ...
  • Soepen: minestrone, bouillons en vissoepen.
  • Zelfgemaakte pasta: ravioli, lasagne, tagliatelle en spaghetti
  • Specifieke bereidingswijzen en kooktechnieken conform de streken: stoven, roosteren, stomen en frituren.
  • Lokale ingrediënten: vlees, gevogelte, groenten, vis en zeevruchten.
  • Heerlijke sausen
  • Knapperige salades
  • Hartig gebak: calzone, ...
  • Zoet gebak zoals cantuccini.

Deze cursus is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de cursus start to cook, start to cook de seizoenen rond, of koken voor mensen met een beperking;
  • of in een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 135

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 15 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

La cucina Italiana

10 september 2024 - 28 januari 2025

Online inschrijven vanaf di 21 mei 09:00

  • Dinsdagavond
€ 135
excl. € 252,00 kosten

Online inschrijven vanaf di 21 mei 24 09:00

La cucina Italiana

9 september 2024 - 27 januari 2025

  • Maandagavond
€ 135
excl. € 238,00 kosten
La cucina Italiana

5 september 2024 - 23 januari 2025

  • Donderdagavond
€ 135
excl. € 252,00 kosten
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper