Wijn en gastronomie

Officiële benaming: Sommelier - Wijn en gastronomie, wijnkaart en –kelder

Een passende wijn geeft een gerecht een extra dimensie. We gaan op zoek naar het perfecte akkoord van wijn en gerecht. In het ideale geval tillen deze elkaar omhoog, precies doordat ze elkaar aanvullen. In deze cursus leer je dus wijn en gerechten combineren. Je leert de regels van harmonie tussen wijn en gerecht toepassen en je gaat op zoek naar de beste combinatie.

Thema's

  • reeds verworvan wijnkennis linken aan gastronomie
  • dominerende smaken van gerechten en hun invloed op wijn
  • gerechten met de juiste wijn combineren
  • kruiden die invloed hebben op de smaak van wijn toelichten
  • professioneel beoordelen van wijnen bij het gerecht
  • een evenwichtige wijnkaart opstellen

Deze module is geschikt voor wie:

  • slaagde voor de module ‘Kennis en degustatie Franse wijnen’, ‘Kennis en degustatie Europese wijnen’ en ‘Kennis en degustatie wereldwijnen of
  • In een vrijstellingsproef kan aantonen dat hij/zij de basiskennis en -vaardigheden die deel uitmaken van één van bovenstaande cursussen, kent en beheerst.

De vrijstellingsproef leg je af tijdens de eerste les. Slaag je niet voor deze proef? Dan krijg je het volledige inschrijvingsgeld terugbetaald of kan je - indien er nog plaatsen beschikbaar zijn - inschrijven voor de voorgaande cursus.

€ 140

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 120
  • Opleidingsbenodigdheden: € 20 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper