EVC-assessment kinderbegeleider schoolgaande kinderen

ODB-registratienummer: ODB-Y00693-001

Werk je als kinderbegeleider maar heb je hiervoor geen kwalificatie? Heb je veel en relevante werkervaring als begeleider van schoolgaande kinderen? Dan is dit assessment misschien iets voor jou! 

Via proeven wordt getest welke competenties je al beheerst. Zo kan je je werkervaring als kinderbegeleider bij schoolgaande kinderen laten erkennen. Dit gebeurt op basis van de bestaande beroepskwalificatie.
 

Kom langs op één van onze infosessies!

Tijdens een infosessie kan je een afspraak maken voor een intakegesprek om een persoonlijk traject uit te stippelen. Aansluitend op deze intake kan je onmiddellijk inschrijven voor de opleiding!

Hoe verloopt het EVC-assessment?

Twee assessoren observeren jou terwijl je aan het werk bent als kinderbegeleider. De observatie gaat door in de opvang waar je werkt. Als je niet aan het werk bent als kinderbegeleider, kan je een opvang zoeken waar het assessment kan plaatsvinden. Deze opvang moet goedgekeurd worden door Volwassenenonderwijs Kisp. De tweede dag van het assessment leg je een aantal bijkomende proeven af bij Volwassenenonderwijs Kisp.

Behaal ik een diploma of een certificaat?

Voor elke competentie uit het beroepsprofiel die jij beheerst, krijg je een competentiebewijs. Die bewijzen worden omgezet in vrijstellingen van modules in de opleiding ‘kinderbegeleider schoolgaande kinderen’. De vrijstellingen gelden in elk CVO dat de opleiding aanbiedt.
Als je bewezen hebt dat je alle competenties van de beroepskwalificatie beheerst, behaal je het 'bewijs van de beroepskwalificatie van Kinderbegeleider schoolgaande kinderen'. Daarmee kan je in de gezinsopvang én de groepsopvang van schoolgaande kinderen werken.
Meer info vind je in deze brochure.
 

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs? Dan leidt het certificaat van deze opleiding in combinatie met het certificaat Aanvullende algemene vorming tot je diploma secundair onderwijs.

De opleiding Aanvullende algemene vorming kan je volgen in Aalst, Antwerpen, Berchem, Gent, Lier, Mariakerke, Ronse en Zelzate.

Welke attesten moet ik kunnen voorleggen bij inschrijving? 
o    Uittreksel uit het strafregister, model 2 
o    Attest medische geschiktheid  
o    Attest kennis van levensreddend handelen bij kinderen (kan je ook behalen 2 maanden na het assessment) 

Hoeveel kost het assessment?
De kostprijs per assessment is 120€. Vrijstellingen zijn mogelijk.

Hoe kan ik een afspraak maken?
Neem telefonisch contact op met de campus voor meer info en praktische afspraken.

Na een persoonlijk gesprek maken we een traject op met jou. Daarna kan je je inschrijven voor de opleiding.

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper