Reuse/Recycle/Upcycle-atelier (3 lessen)

Officiële benaming:

Iedereen heeft wel kledij in de kleerkast liggen die je niet meer draagt of accessoires die je niet meer gebruikt. In plaats van deze weg te gooien, bieden wij een creatieve oplossing om er iets nieuws van te maken en deze stukken een 2e leven te geven. Ontdek in deze workshop een aantal leuke oplossingen voor je oude kleding en/of accessoires.

We gaan creatief aan de slag met je meegebrachte kleding (een oude jeans, een hemd, een T-shirt …). Maak bv. een leuke tas, make-up tasje, keukenshort, rok, jurk, short … . Laat je inspireren en bekijk, samen met de leerkracht, wat mogelijk is. Tal van mogelijkheden voor kids, hem of haar. Je verknipt, naait, lijmt, versiert … je items. En zo geef je je oude kleren, op een verrassende manier, een nieuw leven. Per project wordt tevens bekeken welke bijhorende fournituren nodig zijn. Het inschrijfgeld is inclusief het gebruik van naaimachines, overlock, professioneel strijkijzer. En exclusief eigen materiaal (stoffen, schaar, patroonpapier, garen, ritsen of andere fournituren ).

Eigen materiaal te voorzien zoals stoffen, fournituren, stofschaar, kopspelden en andere naaibenodigdheden. Patroonpapier is verkrijgbaar op de locatie.

Basiskennis naaien vereist. 

€ 75

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper
$('#gallery').lightGallery();