Kijken is de kunst - vervolg: MODERNE en HEDENDAAGSE KUNST (4 lessen)

Officiële benaming:

Deze cursus volgt op de basiscursus, maar kan ook apart gevolgd worden. We gaan dieper in op de stromingen in de hedendaagse kunst van de late 20ste en de 21ste eeuw en de kunst in België na 1945. 

Thema’s:

1.    Kunst in België na ’45: In deze reeks verdiepen we ons in de Belgische kunst na 1945.  Van Magritte over Raveel, Panamareno, Broothaerts, Dujourie  tot Borremans, Tuymans, Otobong Nkanga, Francis Alys en anderen. 
2.    IKunst in de 21ste eeuw: Actuele kunst
Met focus op de grote namen van vandaag en de belangrijkste (nieuwe) stromingen: Street Art – Interventiekunst – Internationalisme – Archiefkunst - (Post-) Internetkunst - …
3.    Kan kunst de wereld verbeteren? Meer dan ooit zijn kunstenaars bezig met sociale en politieke issues. Door ons uit te nodigen tot reflectie op de wereld waarin we leven vormt de huidige hedendaagse kunst een acuut sociaal geweten.
4.    Fotografie en kunst, een soms moeilijke verhouding.
5.    Kunst en commercie, een heikel thema.

Een bezoek aan een tentoonstelling of museum behoren tot de mogelijkheden. 
Voorstellen van de cursisten zijn uiteraard ook welkom.
 

Deze cursus heeft geen instapvoorwaarden.

€ 80

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper
$('#gallery').lightGallery();