Start to cook

Officiële benaming: Koken - Basis koken

Zelfs een topchef is niets zonder zijn of haar basistechnieken in de keuken! In deze cursus leer je verschillende basistechnieken en -gerechten. Op het programma staan hippe, snelle en ook klassieke bereidingen waaraan we een eigentijdse afwerking geven. We gaan op zoek naar inspiratie en vernieuwing in onze dagelijkse eetgewoonten.

Thema’s

  • Ingrediënten uit de dagelijkse keuken kiezen, bewaren, reinigen en panklaar maken.
  • Basistechnieken zoals blancheren, stomen en grillen juist uitvoeren.
  • Koude emulsiesausen (mayonaise) en warme sausen op basis van een roux bereiden.
  • Basisversnijdingen en -bereidingswijzen van vlees, vis, groenten, fruit en aardappelen leren kennen.
  • Gerechten op smaak brengen met diverse kruiden.

Bereidingen

  • Heerlijke soepen
  • Aantrekkelijke aperitiefhapjes en voorgerechten
  • Gevarieerde vis- en vleesgerechten
  • Klassieke toppers in een modern jasje
  • Hippe dagelijkse kost
  • Desserts en gebak om van te watertanden

Deze module is geschikt voor wie geen voorkennis heeft.

€ 340

De prijs is samengesteld uit:

  • Het wettelijk inschrijvingsgeld: € 320
    (Onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.)
  • Opleidingsbenodigdheden: € 20 (Inclusief cursusmateriaal en/of digitaal materiaal en/of grondstoffen, ...)
  • Eventuele benodigdheden gebruikt tijdens de lessen: deze kosten moet je niet meteen betalen bij je inschrijving maar later bij de start van de lessen of online via mijn dossier.

Aantal lestijden: 80 (inclusief evaluatie en deliberatie)

Heb ik recht op een korting of een premie?

Lesuren & locaties

Prijzen zijn onder voorbehoud van een decretale wijziging. Decretale wijzigingen primeren op het centrumreglement.
Start to cook

8 september 2025 - 26 januari 2026

  • Maandagavond
€ 340
excl. € 221,00 kosten
Start to cook

8 september 2025 - 26 januari 2026

  • Maandagavond
€ 340
excl. € 221,00 kosten