Ga mee op culinaire ontdekkingsreis naar het land van de rijzende zon. Bij de Japanse keuken denkt men spontaan aan sushi, maar geen sushi in deze workshop. De Japanse keuken is veel meer dan alleen Sushi. We maken kennis met authentieke en verfijnde gerechtjes.
De traditionele Japanse keuken is van hoge kwaliteit, eenvoudig, gezond, puur en verfijnd.
We werken met vijf smaken, nl. zoet, zuur, bitter, zout en umami en zoeken in elk gerecht naar een goed evenwicht. We maken kennis met typische Japanse ingrediënten en kokerellen met verse vis en vlees, groenten, zeewier, sojaproducten, bonen en rijst. Verschillende gerechten komen aan bod en we passen hierbij diverse kooktechnieken toe. Denk maar aan heerlijk geurende soepen, krokante tempura van vis en groentjes, verrukkelijke noedelgerechten …
Na deze workshop hebben volgende begrippen geen geheimen meer voor jou: tempura, gyoza, tataki, daikon, miso, ramen, soba, edamame, yakitori …
De deelnemer dient schort, vaatdoek + afwassponsje, 3 keukenhanddoeken, snijplank, mes, dunschiller en bewaardoosjes mee te brengen naar de les.
Deze cursus heeft geen instapvoorwaarden
14 november 2025 - 14 november 2025