Italiaans koken (1 les)

Officiële benaming:

In deze workshop maken we kennis met traditionele en populaire gerechten uit de Italiaanse keuken en z’n verschillende regio’s.

De Italiaanse keuken is meer dan pasta en pizza alleen. Denk maar aan lekkere hapjes, smaakvolle salades, rijke soepen, romige risotto’s, geurige stoofpotjes en tongstrelende desserts en ijsjes. De Italiaanse keuken is een keuken die wordt gekenmerkt door eenvoud en pure smaken. Elke regio heeft typische streekgerechten met zijn eigen lokale producten zoals groenten en fruit, vlees, vis, schaal of schelpdieren, kruiden, noten en kazen. In deze workshop verkennen we verschillende regio’s met z’n gerechten en producten. We bereiden antipasti (hapjes), primo (pasta), secondo (vlees of vis), contorno (bijgerecht) en dolci (desserts). Verse pasta maken staat zeker en vast op het menu.

De deelnemer dient schort, vaatdoek, 2 keukenhanddoeken, snijplank, mes, dunschiller en bewaardoosjes mee te brengen naar de les.

Deze cursus heeft geen instapvoorwaarden

€ 40

Lesuren & locaties

Opgelet

Deze cursus wordt op dit moment niet ingericht. De cursussen die starten in september 2024, zullen eind mei online staan.

Vind je een bepaalde cursus niet, dan kan je hierover steeds een vraag stellen via de knop op de website "stel je vraag".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper
$('#gallery').lightGallery();