Denk je aan Tenerife, dan denk je aan zee, zon, strand, vakantie ...Maar lesgevers Anastassia Masneva en Jos Schockaert hebben het eiland op een andere manier leren kennen. Samen met lesgevers en opleidingsverantwoordelijken uit Ijsland, Noord-Macedonië en Schotland waren zij te gast in de Escuela Oficial de Idiomas Santa Cruz de Tenerife (Official School of Languages in de stad Santa Cruz).

Dat was niet zomaar een beleefdheidsbezoekje. Aan de hand van klasbezoeken, interviews, discussies en informele gesprekken met leerkrachten en cursisten probeert men in het project Comm(on)-line een aantal leervragen te beantwoorden en suggesties te doen aan de bezochte school.

Comm(on)-line
Comm(on)-line is een Europees Erasmus+project waar de partners via die bezoeken in elkaars scholen op zoek gaan naar manieren om online leergemeenschappen te starten en te begeleiden. In dit project draait alles rond online leren: afstands- en/of blended leren. Die manier van leren is door de Covid-pandemie enorm geëvolueerd. Scholen en leerkrachten worden verondersteld om experten te worden in het afstand- en blended leren. Maar is dat zo? Is iedereen mee? Worden de leerkrachten voldoende ondersteund om met online tools lessen voor te bereiden? Zijn cursisten klaar om goed te leren met zo’n leerpaden vol instructies, video’s, oefeningen, toetsen …? Door elkaar te bezoeken en te bevragen wordt er een inventaris gemaakt met tips en voorbeelden van hoe zo’n online leergemeenschappen kunnen versterkt worden.


Zo zullen we binnenkort ook bij Kisp stap voor stap onze cursussen @home en blended naar een hoger niveau kunnen tillen.        
 

Gepubliceerd op 25 februari 2022
Aangepast op 7 maart 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper