Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 500 g pompoen in de schil
  • 4 el zure room
  • 4 el chilisaus


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el koude groentebouillon
  • Sap van ½ sinaasappel
  • ½ el olijfolie
  • Zout en peper
  • 50 g geroosterde ongezouten pistachenoten
  • 100 g gekookte rode biet
  • 100 g champignons
  • 25 g veldsla

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet 4 kleine bakvormpjes in met vetstof.
  • Breng het bladerdeeglapje in het vormpje en prik een paar keer in het deeg met een vork.
  • Stoof de in blokjes gesneden pompoen beetgaar in wat vetstof.
  • Doe een lepel zure room in de vormpjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel dan de pompoenblokjes over de vormpjes.
  • Kruid af met peper en zout en een lepel chilisaus.
  • Versier eventueel met nog wat zure room en pistachenootjes.
  • Plaats in de oven voor 15 à 20 min.
  • Haal de gebakjes uit het vormpje en serveer warm.


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • Meng de azijn, de groentebouillon, het sinaasappelsap en de olie en voeg peper en zout toe.
  • Hak de geroosterde pistachenoten fijn en meng ze bij de vinaigrette.
  • Rasp de gekookte rode bieten grof.
  • Snijd de champignons in schijfjes en laat kort stoven en afkoelen.
  • Meng alles met de sla en de vinaigrette.


Smakelijk!



Bron: Ontdek ons culinaire aanbod!

Gepubliceerd op 29 september 2017
Aangepast op 4 oktober 2017