Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg
  • 500 g pompoen in de schil
  • 4 el zure room
  • 4 el chilisaus


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el koude groentebouillon
  • Sap van ½ sinaasappel
  • ½ el olijfolie
  • Zout en peper
  • 50 g geroosterde ongezouten pistachenoten
  • 100 g gekookte rode biet
  • 100 g champignons
  • 25 g veldsla

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet 4 kleine bakvormpjes in met vetstof.
  • Breng het bladerdeeglapje in het vormpje en prik een paar keer in het deeg met een vork.
  • Stoof de in blokjes gesneden pompoen beetgaar in wat vetstof.
  • Doe een lepel zure room in de vormpjes in het bladerdeeg.
  • Verdeel dan de pompoenblokjes over de vormpjes.
  • Kruid af met peper en zout en een lepel chilisaus.
  • Versier eventueel met nog wat zure room en pistachenootjes.
  • Plaats in de oven voor 15 à 20 min.
  • Haal de gebakjes uit het vormpje en serveer warm.


Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

  • Meng de azijn, de groentebouillon, het sinaasappelsap en de olie en voeg peper en zout toe.
  • Hak de geroosterde pistachenoten fijn en meng ze bij de vinaigrette.
  • Rasp de gekookte rode bieten grof.
  • Snijd de champignons in schijfjes en laat kort stoven en afkoelen.
  • Meng alles met de sla en de vinaigrette.


Smakelijk!



Bron: Ontdek ons culinaire aanbod!

Gepubliceerd op 29 september 2017
Aangepast op 4 oktober 2017

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Veggie in the mix

Quorn, tofu, soja of peulvruchten: vegetarisch koken is helemaal van deze tijd. Minder vlees en vis eten is niet enkel gezond, het verkleint ineens ook je ecolo…

Koken voor mensen met een beperking 2

Wil je graag snelle en eenvoudige gerechten onder de knie krijgen, zodat koken een ware ontspanning wordt? In deze cursus bouwen we verder aan onze kookkunsten.…

El Español en canciones

Een reis doorheen de Spaanstalige muziek! Shakira, Rosalía, Álvaro Soler... iedereen kent ze ondertussen wel. Maar de wereld van de Spaanstalige m…

Laat je inspireren

 Vegetarische tip: bloemkooltajine met dadels en Tunesische pilav

Vegetarische tip: bloemkooltajine met dadels en Tunesische pilav

Kan jij na 38 dagen zonder vlees wel wat inspiratie gebruiken? Voor de gelegenheid deelt leerkracht Sabine De Coninck een van haar vegetarische specialiteiten. Smakelijk! 

 

 Feestelijk koken met een beperking

Feestelijk koken met een beperking

Ook in onze cursus Koken voor mensen met een beperking kregen de gerechten een feestelijk tintje. Een journalist van VAPH kwam in de potten loeren!