Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 vierkante velletjes bladerdeeg
- 500 g pompoen in de schil
- 4 el zure room
- 4 el chilisaus
Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing
- 3 el balsamicoazijn
- 2 el koude groentebouillon
- Sap van ½ sinaasappel
- ½ el olijfolie
- Zout en peper
- 50 g geroosterde ongezouten pistachenoten
- 100 g gekookte rode biet
- 100 g champignons
- 25 g veldsla
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet 4 kleine bakvormpjes in met vetstof.
- Breng het bladerdeeglapje in het vormpje en prik een paar keer in het deeg met een vork.
- Stoof de in blokjes gesneden pompoen beetgaar in wat vetstof.
- Doe een lepel zure room in de vormpjes in het bladerdeeg.
- Verdeel dan de pompoenblokjes over de vormpjes.
- Kruid af met peper en zout en een lepel chilisaus.
- Versier eventueel met nog wat zure room en pistachenootjes.
- Plaats in de oven voor 15 à 20 min.
- Haal de gebakjes uit het vormpje en serveer warm.
Veldsla met rode bieten en pistachenotendressing
- Meng de azijn, de groentebouillon, het sinaasappelsap en de olie en voeg peper en zout toe.
- Hak de geroosterde pistachenoten fijn en meng ze bij de vinaigrette.
- Rasp de gekookte rode bieten grof.
- Snijd de champignons in schijfjes en laat kort stoven en afkoelen.
- Meng alles met de sla en de vinaigrette.
Smakelijk!
Bron: Ontdek ons culinaire aanbod!