Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 el bloem
  • 1 theelepel rood chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • flinke snuif kurkuma
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 100 g ontpitte medjooldadels
  • ¾ liter groentebouillon
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 2 el fijngesneden muntblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
     

Pilav

  • 2 el olijfolie
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 350 g langkorrelige rijst
  • ¾ l groentebouillon
  • zeste van 1 kleine sinaasappel
     

Werkwijze

  • Blancheer de bloemkoolroosjes 1 minuut in kokend water, giet ze af, laat schrikken en dep ze in een theedoek droog.
  • Vermeng ze in een schaal met de bloem en specerijen en laat ze zo 1 uur staan zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de bloemkool op laag vuur in 5 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Doe de tomaten, dadels en bouillon erbij en stoof alles 15-20 minuten.
  • Meng de kruiden en zout en peper naar smaak door de tajine.
     

Pilav

  • Verhit de olie in een pan en bak de amandelen in 5-6 minuten goudbruin.
  • Schep ze eruit, doe de ui en rozijnen in de pan en bak ze 2 minuten.
  • Voeg de kaneel toe en bak nog 30 seconden.
  • Schep de rijst door de ui en kaneel tot alle korrels vettig zijn.
  • Giet de bouillon erover, zet het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur in circa 15 minuten gaar worden.
  • Neem de pan van het vuur en laat hem nog afgedekt 5 minuten staan.
  • Schep de sinaasappelzeste en de amandelen door de rijst, voeg naar smaak zout en peper toe en serveer bij de tajine.


Bron: Bekijk ons culinair aanbod

Gepubliceerd op 14 april 2017
Aangepast op 4 oktober 2017