Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 el bloem
  • 1 theelepel rood chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • flinke snuif kurkuma
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik van 400 gr tomatenblokjes
  • 100 g ontpitte medjooldadels
  • ¾ liter groentebouillon
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 2 el fijngesneden muntblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
     

Pilav

  • 2 el olijfolie
  • 50 g blanke amandelen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 g rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 350 g langkorrelige rijst
  • ¾ l groentebouillon
  • zeste van 1 kleine sinaasappel
     

Werkwijze

  • Blancheer de bloemkoolroosjes 1 minuut in kokend water, giet ze af, laat schrikken en dep ze in een theedoek droog.
  • Vermeng ze in een schaal met de bloem en specerijen en laat ze zo 1 uur staan zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de bloemkool op laag vuur in 5 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Doe de tomaten, dadels en bouillon erbij en stoof alles 15-20 minuten.
  • Meng de kruiden en zout en peper naar smaak door de tajine.
     

Pilav

  • Verhit de olie in een pan en bak de amandelen in 5-6 minuten goudbruin.
  • Schep ze eruit, doe de ui en rozijnen in de pan en bak ze 2 minuten.
  • Voeg de kaneel toe en bak nog 30 seconden.
  • Schep de rijst door de ui en kaneel tot alle korrels vettig zijn.
  • Giet de bouillon erover, zet het deksel op de pan en laat de rijst op laag vuur in circa 15 minuten gaar worden.
  • Neem de pan van het vuur en laat hem nog afgedekt 5 minuten staan.
  • Schep de sinaasappelzeste en de amandelen door de rijst, voeg naar smaak zout en peper toe en serveer bij de tajine.


Bron: Bekijk ons culinair aanbod

Gepubliceerd op 14 april 2017
Aangepast op 4 oktober 2017

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Veggie in the mix

Quorn, tofu, soja of peulvruchten: vegetarisch koken is helemaal van deze tijd. Minder vlees en vis eten is niet enkel gezond, het verkleint ineens ook je ecolo…

Koken voor mensen met een beperking 2

Wil je graag snelle en eenvoudige gerechten onder de knie krijgen, zodat koken een ware ontspanning wordt? In deze cursus bouwen we verder aan onze kookkunsten.…

El Español en canciones

Een reis doorheen de Spaanstalige muziek! Shakira, Rosalía, Álvaro Soler... iedereen kent ze ondertussen wel. Maar de wereld van de Spaanstalige m…

Laat je inspireren

 Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Veggierecept: pompoentaartjes en veldsla met rode bieten en pistachenotendressing

Nog op zoek naar inspiratie om de Veggieweek dit weekend in stijl af te sluiten? Onze kookleerkracht katleen doet je watertanden met een van haar favorieten. Herfstig, kleurrijk en gezond!

 Feestelijk koken met een beperking

Feestelijk koken met een beperking

Ook in onze cursus Koken voor mensen met een beperking kregen de gerechten een feestelijk tintje. Een journalist van VAPH kwam in de potten loeren!