Welkom in de FLO

Op donderdag 14 december openden we officieel onze FLO: de nieuwe Flexibele LeerOmgeving van de toekomst.


Emilie Baillieul, verantwoordelijke onderwijs & communicatie:  

“In deze flexibele leeromgeving - onze FLO - zorgen verschillende instructiezones en werkruimtes voor een flexibele manier van leren, aangepast aan het niveau en de noden van de cursist. Zo kunnen we werkelijk onderwijs ‘op maat’ aanbieden.

In de instructiezones wordt leerstof uitgelegd, de andere werkzones worden ingezet naargelang de noden van de cursistengroep. In één zone kan er extra herhaald worden, in de andere zone gaan cursisten al een stap verder, in nog een andere zone gaan ze voor een groepswerk, een brainstorm of stille studie."

Elsy Aelvoet, locatieverantwoordelijke Gent:

"We gebruiken de FLO momenteel voor onze lesgroepen Nederlands tweede taal en de opleidingen diploma secundair onderwijs. Daarin zitten cursisten die vaak voor een grote uitdaging staan, en die zeker gebaat zijn bij een stimulerende, flexibele leeromgeving en een persoonlijke aanpak op maat."

Heleen Van Hoey, lesgeefster Nederlands tweede taal:

"Het is bijzonder aangenaam om les te geven in de FLO. Niet alleen is het een stijlvolle, huiselijke omgeving, de verschillende zones maken ook echt een verschil voor onze manier van lesgeven.

Ten eerste kunnen we veel beter differentiëren. Daarnaast is het ook fijn om samen te werken met de verschillende lesgroepen die tegelijkertijd les volgen. We doen aan co-teaching en laten ook de cursisten samenwerken over de verschillende klasgroepen heen. De ruimtes van de FLO nodigen uit om samen te werken en samen te leren.

Ook in de pauzes ontmoeten cursisten en lesgevers elkaar in de FLO. Hier heerst een sfeer van samenhorigheid, je hebt het gevoel dat je deel uitmaakt van een echte schoolgemeenschap."

Meer lezen over de FLO

Gepubliceerd op 18 december 2023
Aangepast op 18 januari 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper