“Wat hebben wij een mooie job”

Bij Volwassenenonderwijs Kisp werken er 5 zorgbegeleiders. Zij werken specifiek voor onze opleidingen diploma secundair onderwijs en ontfermen zich over cursisten die met een zorg of vraag zitten. Hun begeleiding en toewijding zorgen ervoor dat onze opleidingen écht ‘op maat’ zijn.

Lieselotte Seghers (zorgbegeleider in Antwerpen):

"Wij ondersteunen cursisten die extra zorg nodig hebben in hun leertraject. Bijvoorbeeld cursisten die hulp nodig hebben bij het plannen en organiseren van hun studie. Daar helpen wij dan een handje bij, en we proberen hen tijdens onze begeleiding zoveel mogelijk leren-leren-tips mee te geven."

"Ook cursisten die last hebben van faalangst kunnen bij ons terecht voor extra ondersteuning. Of mensen met een leer- of ontwikkelingsproblematiek zoals dyslexie, ASS of ADHD. Bij hen kijken we dan hoe we onze lesvorm kunnen aanpassen, en welke afspraken we kunnen maken met de lesgevers om de opleiding voor hen ook haalbaar te maken. Simpele ingrepen - zoals de cursist een beetje meer tijd geven tijdens de evaluaties - maken soms al een wereld van verschil!"

"Ten slotte zijn wij er ook voor cursisten die last hebben van psychosociale problemen. Aan hen bieden we in eerste instantie een luisterend oor, nadien gaan we samen op zoek naar de juiste doorverwijzing."

"We zijn bijzonder fier op onze Dienst zorg en leerondersteuning. We proberen heel bereikbaar en toegankelijk te zijn, en halen voor elke cursist het onderste uit de kan! Onze deur staat trouwens ook open voor collega-lesgevers, die vragen of zorgen hebben over een cursist. "

"Soms is het even zoeken voor we de juiste aanpak vinden of de juiste instantie waarnaar we kunnen doorverwijzen. Daarom is het belangrijk om kennis en informatie te blijven uitwisselen met andere zorgbegeleiders. Iets dat we trouwens eind vorig schooljaar nog deden op uitwisseling met Erasmus+ in Noord-Macedonië. Dat was een hele fijne en interessante ervaring! Ja ja, ik bedenk het me dikwijls: wat hebben wij een mooie job."

 

Lieselotte en Annick, zorgbegeleiders bij Kisp Antwerpen
Heb jij een vraag voor onze zorgbegeleiders? Contacteer hen gerust! 
 

Lieselotte Seghers (Kisp Antwerpen) - lieselotte.seghers@kisp.be

Annick Bontemps (Kisp Antwerpen) - annick.bontemps@kisp.be 

Marian Dom (Kisp Lier) - marian.dom@kisp.be

Sarah Braekman (Kisp Gent, Mariakerke & Zelzate) - sarah.braekman@kisp.be

Ruth Roesbeke (Kisp Gent, Mariakerke & Zelzate) - ruth.roesbeke@kisp.be

Stefanie Van Alboom (Kisp Aalst, Oudenaarde & Ronse) - stefanie.vanalboom@kisp.be

Gepubliceerd op 22 september 2023
Aangepast op 4 maart 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper