Tijdens het pinksterweekend nam lesgever Florian enkele cursisten Italiaans uit Destelbergen, Geraardsbergen & Zelzate mee naar zijn tweede thuis: de Italiaanse studentenstad Pavia.

Deze ex-hoofdstad van het Longobardische rijk en vervolgens het Koninkrijk Italië, heeft heel wat te bieden. Je vindt er een van de oudste universiteiten ter wereld, de derde grootste Duomo van Italië, een prachtig overdekte brug over de rivier Ticino, een imposant kasteel, talrijke verborgen kerkjes en middeleeuwse torens en een van de grootste (én mooiste!) kloosters van Italië: la Certosa di Pavia.

Tijdens het weekend kregen de cursisten de kans om het Italiaans te oefenen dat ze dit jaar leerden. Tussendoor werd er uiteraard lekker samen gegeten onder een stralende Italiaanse zon!


Gepubliceerd op 2 juni 2023
Aangepast op 13 juni 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Instapaper

Misschien ben je wel geïnteresseerd in de volgende opleidingen:

Italiaans op reis 1A

Italiaans leren... een droom die werkelijkheid wordt! Signore, può aiutarmi per favore? Posso ordinare? A che ora parte il treno per Roma?
In deze cursu…

Italiano in musica 1

Er is een onlosmakelijke band tussen de Italiaanse taal en muziek. Eén van de adjectieven die men het vaakst aan het Italiaans toeschrijft, is '…

NT2 threshold2 mondeling-publiek VERKORT in contact

Wil je je Nederlands verbeteren? Wil je je mening beter onder woorden kunnen brengen? Wil je weten wat je moet doen als je te laat komt, wil solliciteren of pro…

Laat je inspireren

 Cinema e vino

Cinema e vino

Welke combinatie smaakt nóg beter dan kaas en wijn? Wijn en Italiaanse cinema natuurlijk!

 Leerkrachten Italiaans op Erasmus in Zuid-Italië

Leerkrachten Italiaans op Erasmus in Zuid-Italië

In het najaar van 2019 kregen drie lesgevers Italiaans een taalbad bij de Accademia Italiana in Salerno.