Easy Veggie (1 les)

Official name:

Maak kennis met de ruime waaier aan mogelijkheden die de vegetarische keuken te bieden heeft.
Reeds vegetariër, vegetariër in spe, nieuwsgierig naar deze keuken of interesse om flexitarisch te gaan eten, maar twijfel je hoe dit te realiseren? Of op zoek naar kennis of inspiratie? Dan is deze workshop iets voor jou!

In deze workshop maak je kennis met het koken zonder vlees, vis of kip. Je leert voor deze dierlijke producten volwaardige vleesvervangers en plantaardige alternatieven (granen, peulvruchten …) kennen. Daarnaast krijgen groenten de glansrol en maken we volwaardige, originele en smaakvolle gerechten klaar.

Geen ‘konijneneten’ op het menu, maar wel hartig of zoet met bv. hapjes en lunchgerechten, smaakvolle burgers, dampende soepen, stoofpotjes, ovenschotels, hartige taarten, desserts …
Stapsgewijs leer je de vegetarische keuken proeven en ontdekken. Krijg inspiratie, tips & tricks om ‘makkelijk veggie ‘ op tafel te toveren.

We koken niet veganistisch, dus melkproducten, kaas en eieren komen wel aan bod. We staan wel even stil bij het verschil tussen vegetarisch en veganistisch, voor wie dit nog niet zo duidelijk zou zijn.

De deelnemer dient schort, vaatdoek + afwassponsje, 3 keukenhanddoeken, snijplank, mes, dunschiller en bewaardoosjes mee te brengen naar de les.

€ 45

Lessons & locations

Prices are subject to a decree amendment. Decree amendments take precedence over the centre regulations.
Easy Veggie (1 les)

20 March 2026 - 20 March 2026

  • Friday evening
€ 45
incl. costs
$('#gallery').lightGallery();